maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pentutoko 8/8


Voi että, meidän ihana tokokurssi on nyt saatu päätökseen ja vielä on hieman auki Cavan tokouran jatko. Jatkoa varmasti seuraa, mutta vielä on hämärän peitossa, että koska ja minne päästäisiin seuraavaksi ohjattuihin treeneihin. Onneksi ollaan tältä kurssilta saatu niin hyvät pohjat, että meillä on hyvät vinkit jatkoa ajatellen ja voidaan huoletta treenata heti ihan itsekseenkin. Mutta on kyllä ollut kiva kurssi ja Cavan kanssa on vaan niin huippu hauskaa tokoilla, että olisi kiva löytää joku kurssi/ryhmä, missä jatkaa tätä harrastusta.

Oltiin tänään ainoana paikalla, joten saatiin oikein yksityisopetusta. Tehtiin vähän lyhyempi pätkä, sillä tunnin treenit olisi Cavalle vielä aivan liikaa. Aloitettiin treenit katsomalla missä meidän jäävät liikkeet menevät. Aloitettiin liikkeestä istumisella ja se sujui tänään tosi hienosti! Cava sai kehua sen istumistekniikasta ja tämä oli tosi kiva kuulla. Cavahan on aikaisemmin istunut tosi hassusti ja vähän peruuttaen, joten ihanaa, että treenit tuottaneet tulosta. Cava tarvitsi näissä vielä pienen käsiavun, mutta todella pienen - jee! Hitaammassa vauhdissa riitti pelkkä suullinen käsky.

Seuraavaksi katsottiin liikkeestä maahanmeno, joka oli tänään ihan surkea! En oikein tiedä mistä johtui, Cava oli aika kierroksilla ja sähelsi, mutta tämä maahanmeno on viime aikoina ollut meidän vahvuus, joten olin tosi ihmeissäni kun se ei nyt ottanut toimiakseen lainkaan. Tehtiin näitä siis reippailla avuilla ja sitten alkoi sujumaan. Voi olla, että Cavaa sekoitti hieman tuo kun aloitettiin istumisella ja se joutui siinä tsemppaamaan kovasti, sillä se on näistä ollut Cavalle vaikein. Kouluttaja kehui kuitenkin Cavaa maahanmenoistakin kovasti ja sanoi, että se on kuitenkin huikean hyvä ikäisekseen. Vaikea muistaa, että se on vasta viisi ja puoli kuukautta. Eihän sen pidäkkään osata mitään vielä varmasti. Se vaan tekee niin hienosti hommia, että meinaa itseltä välillä unohtua. Ihanalla asenteella Cava teki siis taas hommia, häntä heiluen ja naama hymyssä.

Lopuksi otettiin liikkeestä seisomista. Se oli aikas hieno myöskin. Tehtiin tätä niin, että peruutin ja käskin Cavan seisomaan ja tein pienen käsimerkin ja heti kun Cava seisahtui heitin sen jalkoihin namin. Saatiin tosi skarppeja pysähtymisiä ja pikkuhiljaa voidaan alkaa jättää tuota käsimerkkiäkin alusta pois kunhan vaan saadaan nyt hieman toistoja alle. Kiva fiilis kyllä jäi, kun kouluttajakin huomasi, miten paljon Cava on näissä edistynyt! Ollaan siis ainakin saatu jotenkin näitä treenattua eteenpäin.


Seuraavaksi katsottiin meidän estehyppyä. Cava tarjosi hypyn ylittämistä superisti ja muutaman kerran irtosi tosi kaukaa hypylle sellaisessa tilanteessa kun oltiin jo siirrytty treenaamaan muuta. Ihana super pätevä tuleva agilitykoira! Tuollainen 10m irtoaminen hypylle sujuu jo hienosti, hehe. Ainakin Cava on sisäistänyt hyvin sen, että jos hyppy on matkan varrella niin se kuuluu suorittaa. Koska Cava tarjosi hypyn ylittämistä niin pätevästi päätettiin tehdä sen kanssa muutama sellainen hyppy, että kouluttaja pitää Cavasta kiinni ja itse menen toiselle puolelle kutsumaan. Nämä sujuivat hienosti ja vauhdikkaasti eikä Cavalle tullut mieleenkään kiertää hyppyä. Päätettiin myös kokeilla pari toistoa hyppynoudon alkeita ja heitin Cavalle pari kertaa lelun hypyn yli ja katsottiin toisiko se sen takaisin. Itseäni hieman jännitti tämä, sillä Cavalla on nyt pari kertaa ollut sellainen fiilis, että se on lähtenyt lelujen kanssa rallattelemaan omiaan. Hyppynoudon alkeet sujui kuitenkin tosi hyvin. Cava juoksi lelulle lujaa ja toi sen lujaa mulle hienosti esteen yli ja sitten pidettiinkin leikkibileet. Huikea pentupentu! <3

Tämän jälkeen otettiin merkin kiertoa, joka sujui Cavalta kuin vanhalta tekijältä. Päätettiin alkaa vaikeuttaa tätä liikettä ja ottaa siihen hieman häiriötä. Otettiin häiriöksi merkin toiselle puolelle tyhjä purkki ja laukku. Cava ei välittänyt näistä häiriöistä mitään vaan suoritti liikkeen innolla ja vauhdilla. Jossain vaiheessa voisi ottaa häiriöksi myös esim. leluja ja ruokaa, mutta mieluiten niin, että merkin suoritus on häiriöistä huolimatta varmaa ja niin, että saisi vaikka avustajan varmistamaan, että jos Cava ryöstääkin häiriöille niin ne ehditään nostaa talteen. Tämä siksi, ettei Cava pääsisi rallattelemaan lelun kanssa ja palkkaamaan itse itseään merkin kiertämättömyydestä.

Merkin kierto on myötäpäivään myös hieman liian löysä, joten siinä saatiin ohjeeksi jatkaa palkkaamista vasemmalta, jotta Cava hieman tiivistäisi kierrostaan. Lisäksi saatiin ohjeeksi, että Cavalle voisi opettaa vaikkapa kiertämään merkin useampaan kertaan, niin sillä voisi saada tiivistettyä myös. Kerran Cava kaatoi töttörön ja siinä saatiin ohjeeksi jättää palkkaamatta ja ottaa uusi yritys. Ainakin nyt nuo töttörön kaatamiset tuntuu olevan vähän vahinkoja, joten ei niihin kannata liikaa kiinnittää huomiota kun ei ole mikään ongelma mitä tekisi esim. joka kerta kun treenataan.

Merkin kiertämisen olen opettanut Cavalle molempiin suuntiin. Vastapäivään kiertäminen on Cavalle hieman hankalampaa, mutta siinä se kiertää hieman tarkemmin ja tiiviimmin, joten aletaan nyt vahvistaa sitä enemmän. Olen tehnyt niin, että kun Cava kiertää myötäpäivään lähetän sen kiertoon mun vasemmalta puolelta ja oikealta puolelta sitten kun sen pitää kiertää vastapäivään. Näissä on toki eri käskyt olemassa, mutta nyt voisi pikkuhiljaa siirtyä siihen, että se osaisi lähteä molempiin suuntiin mun vasemmalta puolelta (ja miksei oikealtakin puolelta). Tässä voisi aluksi tehdä niin, että lähetän Cavan mun jalkojen välistä. Täytyy ensi kerralla kokeilla tätä kun treenataan!

Loppuun katsottiin pieni pätkä meidän seuraamista. Se oli hienoa! Palkkasin aika tiheästi, mutta saatiin kehuja Cavan suoruudesta suorilla pätkillä ja asenteesta kun se häntä heiluen teki hommia. Cavan paikka oli myös hyvä ja se liikkui hyvällä vauhdilla ravissa. Käännökset oli parantuneet hurjasti ja Cava alkaa selvästi pikkuhiljaa löytää takakoipensa ja käyttää niitä. Superpätevä pieni. Kyllä sen kanssa vaan on niin ilo treenata. Paljon ehdittiin taas tälläkin kurssikerralla. Tosin tehtiin jokaista juttua vaan muutama toisto ja saatiin sitten ohjeet jatkoon omatoimisia treenejä varten. Ei jääty pentuselle hinkkaamaan mitään, eikä ollut tarvettakaan kun se teki niin superisti juuri sillä omalla osaamistasollaan.

3 kommenttia:

 1. Tulee ihan treeni ja pentukateus kun lukee teijän puuhia! Mäki haluun!

  VastaaPoista
 2. Haha! Mulla on samat fiilikset kun luen teijän agilityjuttuja! :D ainakin treenikateus! Mutta joo pennun kanssa on hauskaa ja huoletonta treenata ja puuhastella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! No ollaan sitte tasoissa! Sun treenikaveri on vaa hurjasti söpömpi.. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!