maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pentutoko 4/8


Tänään taas käytiin Vantaan Kivistössä tokoilemassa pikkupossun kanssa ja oli kyllä niin mukavaa. Tällä kertaa oltiin toisena vuorossa, joten alkuun hieman hengailua ja tehtiin omatoimisesti juttuja. Lähinnä leikkimistä ja muuta. Cavalta lähtee hampaita hurjasti ja siinä leikkiessä lähtikin yksi poskihammas ja meidän ihana vaaleanpunainen narupallolelu on nyt aivan verinen :D Voih! Kulmurit ovat vielä tiukasti kiinni, joten kovasti ollaan koitettu leikkiä, että alkaisivat edes heilumaan. Siskoilta on jo kuulema kovasti kulmuritkin irronneet. Tosin, eipä tässä vielä ole kiire kun pysyvät kulmahampaatkaan eivät ole lainkaan näkyvissä.

Kun päästiin kouluttajan silmän alle aloitettiin taas vauhtinoudolla. Tällä kertaa mukana oli metallinen noutokapula, sillä meillä on sen kanssa ollut hieman haasteita. Cava ei niin kovin mielellään ottaisi moista suuhun, mutta saatiin pari hyvää toistoa. Ihan kivasti se siis ottaa metallinkin suuhun, mutta puisen kapulan kanssa on selkeästi reippaampi ja villimpikin. Metallia kohtelee varsin nätisti, mutta siihenkin voisi tulla hieman sellaista reippautta ja iloisuutta. Nyt fiilis on lähinnä "woohoo kivaa juosta kapulalla. Eww mikä tämä on? Ok no viedään kuitenkin äiskälle". Yhden kerran pudotti kapulan vahingossa matkalla, mutta palasi kyllä nätisti hakemaan sen oma-aloiteisesti. Ei otettu montaa toistoa, sillä halli on aika kylmä joten kapulakin kylmeni nopeasti. Ennen noutoharjoittelua lämmittelin kapulaa nimittäin käsissäni niin, että se oli ainoastaan vähän viileä.

Saatiin tässä kotiläksyksi jatkaa näitä vauhtinoutoharjoitteluja ja liittää nyt mukaan jo käskysana, jolla tulevaisuudessa haluan Cavan kapuloita noutavan. Lisäksi voidaan tehdä näitä niin, että vien kapulan valmiiksi ja lähetän Cavan kapulalle noutamaan, Cavan kun ei selkeästikkään tarvitse nähdä sitä kapulaa lentävän vaan juoksee myös maassa olevalle kapulalle mielellään. Lisäksi saatiin ohjeeksi pidentää matkaa. Cavalla on ohjatun noudon kapulan kanssa esiintynyt pientä kapulalla leikkimistä suulla ja siinä saatiin vinkiksi tehdä harjoituksia niin, että kun Cava juoksee kapulalle (leikkiminen kapulalla yleensä alkaa heti siinä kun nostaa kapulan maasta) niin lisätään vauhtia kapulan palautukseen joko kutsumalla Cavaa luokse tai lähtemällä itse karkuun. Lisäksi saatiin kotiläksyksi tehdä ihan vaan nostoharjoituksia sekä ohjatun kapulalla että metallilla. Ollaankin näitä jonkun verran tehty ja kivasti sujuu, joten jatketaan niitä.

Seuraavaksi katsottiin, että miltä meidän perusasento näyttää tällä hetkellä. Cava on edelleen hieman liian edessä (vähän siinä rajalla, ettei ainakaan saa tästä enää yhtään tulla edemmäksi), mutta parempi kuin aikaisemmin ja edelleen saatiin kehuja siitä, että se itse hakeutuu tosi hyvin oikeaan paikkaan ja on kivan suora. Meillä on ollut kotona hankaluuksia tehdä muutamia sivuaskeleita niin, että Cava itse korjaisi asentoa ja hakisi uudelleen oikealle paikalle. Katsottiin nämäkin läpi. Kouluttaja totesi, että Cava hakee hyvin oikeaan paikkaan, mutta tällä hetkellä sen on selkeästi hankala hahmottaa missä sen takajalat menee eikä se sen vuoksi korjaa paikkaansa riittävästi pyllyllään. Cava onkin aikamoisessa koipeliini vaiheessa tällä hetkellä. Saatiinkin ohjeeksi jättää tämä tauolle nyt ainakin 2-4 viikoksi ja katsoa sitten uudelleen. Kropan hallintaa ja erityisesti takapään hahmottamista voidaan kuitenkin harjoitella esimerkiksi tempuilla ja peruuttaminen tuntuisi nyt sopivalta. Otetaan se siis tehotreeniin tälle viikolle ja koitetaan saada se kotona sellaiselle mallille, että päästäisiin ulos erilaisille alustoille sitä testaamaan. Peruuttamiseen voidaan sitten ulkona ottaa lisähaastetta niin, että Cava peruuttaa lumessa, epätasaisella alustalla, metsässä jossa korkeampaa aluskasvillisuutta, ylämäkeen jne.

Tehtiin lisäksi seuraamista niin, että imutin Cavaa pienellä ympyrällä vastapäivään ja koitettiin siinä saada se kääntämään pyllyään. Pidin kättä liioitellusti niin, että Cava käänsi päätä poispäin minusta ja silloin sen takapuoli kyllä toimi aika kivasti, mutta joissakin kohdissa oli tässäkin hapuilia. Eli siis selkeästi sille nämä jutut ovat nyt hankalia ja johtunee varmasti tuosta koipeliinivaiheesta. Ei siis kiusata sitä hirveästi näillä hetkeen vaan katsotaan uudestaan sitten, kun Cavalla on paremmat mahdollisuudet näissä onnistua.

Tämän jälkeen käytiin läpi, missä vaiheessa meidän jäävät liikkeet ovat. Voih, meidän heikkous todellakin. Cava varmasti osaisi jo hyvin ellen itse olisi ollut niin laiska näitä treenaamaan. Ollaan tehty erotteluharjoituksia ja ne sujuu ihan hyvin. Aika paljon on edelleen käsiapuja käytössä. Nyt nämä(kin) tehotreeniin ja ensi viikolla toivottavasti näkyy jotain edistystä. Tällä viikolla koitetaan treenata näitä niin, että peruutan ja Cava kävelee mun edessä suoraan eteenpäin ja siitä sitten käsken sitä istumaan/maahan/seisomaan. Erityisesti istuminen nyt tehotreeniin kun sitä ollaan vähiten harjoiteltu ja meillä on siinä istumistekniikassakin vähän hiomista.

Loppuun otettiin vielä yksi pentuluoksetulo niin, että kouluttaja piti Cavaa kiinni ja kutsuin sen luokse. Pentu oli super, juoksi niin täyttä vauhtia riemuissaan luokse. Sitten hurjasti leikkimistä ja kehumista ja lopetettiin oikeastaan siihen. Tuossa tuli jo niin paljon tehtyä, että ei enää loppuaikana tehty muuta kuin hengailtiin hallissa ja otettiin pari rauhoittumisharjoitusta ja leikkimistä kun vielä viimeiset tekivät kouluttajan kanssa harjoituksia. Oli kyllä k-i-v-a-a! Pentu oli niin supersupersuper. Se on niin liekeissä aina tuolla hallilla, että itseä kyllä oikein huvittaa toisen riemu. Tuntuu, että hallilla Cava oikein skarppaa ja niin pätevänä suorittaa meidän tokon alkeita, että kyllä taas ajeltiin hallilta kotiin hymy korviin asti venytettynä vaikka nälkä (en ehtinyt syödä mitään ennen treenejä) ja väsymys (herätys oli ollut jo ennen 5) hieman painoivatkin itseäni, pentu olisi varmasti vetäissyt toiset samanlaiset treenit perään jos olisi saanut siihen mahdollisuuden. Työnarkki!

Huomenna käydään fyssarilla tsekkaamassa vauhtineidin kroppa, toivottavasti ei ole pahempia jumeja vaikka muutaman selkeän tällin tuo onkin saanut pomppiessaan ja loikkiessaan miten sattuu. Varmaan jotain jumia löytyy, mutta toivottavasti ei mitään isompaa. Cavan silmä on myös parantunut todella hyvin, on nyt jo täysin normaalin näköinen ja oloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!