keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Lapseni on leluaddikti

Sain tänään vihdoinkin siirrettyä kuvia koneelleni ja hieman hymähdin, sillä oli vaikea löytää kuvia, joissa lapsikoira olisi ilman rakkaita lelujaan. Meillä lojuu kymmeniä leluja lattialla koko ajan, muutamia leluja on ainoastaan treenirepussa ja ne kaivetaan esille vain treenatessa. Suosikkileluja Cavalla ei juurikaan ole, ehkä ne meidän treenilelut ovat sellaisia spessumpia sille. Muuten se tykkää leikkiä ihan kaikenlaisilla leluilla. Pehmoleluja on eniten. Kilttikin Cava on ollut lelujensa kanssa eikä ole vielä onnistunut yhtäkään lelua tuhoamaan. Kantelee niitä ja mussuttaa suussa, mutta toistaiseksi kaikki ovat pysyneet ehjänä.

Mieluiten Cava leikkii itsekseen. Toisinaan se raahaa leluja myös minulle yhdessä leikittäväksi, mutta kotona se usein kaivautuu jonnekkin syrjempään lelut kainalossa ja puuhastelee itsekseen. Kodan kanssa Cava leikkii vetoleikkejä, mutta Koda voittaa sen ainakin vielä toistaiseksi ja Cava tuntuu hieman harmistuvan siitä. Huono häviäjä selkeästi :D Cava on myös hieman turhan omistushaluinen lelujaan kohtaan ja se selkeästi ärsyyntyy jos joku muu kehtaa leikkiä sen leluilla. Silloin se menee aina omistajan elkein vaatimaan leluja itselleen. Toistaiseksi sheltit ovat vielä palauttaneet sen maan pinnalle ja Cava tyytyy leikkimään jollain toisella lelulla ja kateellisena katsoo kun toinen saa leikkiä sillä "paremmalla" lelulla.

Ulkona meillä on leluja nykyään melkein aina mukana, sillä Cava on hieman liian innokas ja raju leikeissään. Koda ei nivelrikkonsa kanssa enää pysy leikeissä mukana, Capon mielestä pentu on edelleen aika ällö ja Capo taitaa mielessään suunnitella myynti-ilmoitusta tyyliin "myydään typerä pentu, maksu nakeilla ja lihapullilla", Nemollakin vauhti jo vanhuuden myötä hidastunut ja se tyytyykin yhteislenkeillä enimmäkseen komentamaan Cavaa takaisin ruotuun. Välillä toki sheltitkin innostuvat Cavan kanssa spurttailemaan, mutta silti niillä on kovin erilaiset liikunnantarpeet. Cava siis saa kannella ja leikkiä leluillaan, ettei aivan meidän vanhuksia kiusaisi. Toistaiseksi tämä on toiminut hyvin. Lenkillä lelut myös vähentävät keppien repimistä, pureskelua ja tuhoamista, joten saavat kyllä jatkossakin kulkea mukana. Yhtään lelua ei ole myöskään joutunut hukkaan, eli aika tarkka on pikkuneiti omaisuudestaan.Kasvattajalta penturepussa saatu narulelukin vielä ehjänä ja edelleen kovin rakkaana <3Cavan uusin suosikkilelu. Taitaa tehota kutiseviin hampaisiin :) 

12 kommenttia:

 1. Miten on mahdollista ettei Cava tuhoa lelujaan?! Luulin että se on joku aussiejuttu :'D Tai ehkä se periytyi Noxille Prillalta...Se on pienestä pitäen systemaattisesti tuhonnut kaikki lelunsa ja joulunakin mun rakkaudella hankkimat pehmot oli palasina jo ennen kun ne oli paketista ulkona XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän sheltit on kanssa varsinaisia tasmanian tuholaisia.. Mitkään lelut ei kestä paria päivää pidempää. Mutta Cava on kiltti ja leikkii rakkailla leluillaan kauniisti <3 Tosin voi olla, että se sitten vanhetessaan alkaa niitä tuhoamaan, mene ja tiedä! Mutta toistaiseksi ainakin pysyneet aarteet ehjinä :D

   Poista
 2. Täällä asuu toinen samanlainen leluaddikti.. :-D. Hansu on ihan mahdoton, kun sen pitäisi saada levitellä ihan aina, ihan kaikki lelut pitkin lattioita.

  Tuossa edellisviikolla raivasin treenilelun + yhden rikkoontuneen pehmon koiran silmiltä piiloon lipaston laatikkoon, ettei se koko ajan vinkuisi kun haluaa saada ne pöydältä itselleen.. olis vissiin pitänyt tsekata, ettei Hansu näe minne laitan lelut. Yli viikon ajan se kävi joka päivä raapimassa just tasan tarkkaan sitä lipaston laatikkoa jossa lelut oli, ja parkkeerasi sit siihen eteen vinkumaan ja kertomaan miten reppana hän nyt on, kun lelut on jemmassa :--D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nää kyllä niin fiksuja otuksia :D Voi raukkaa, kyllä siellä nyt on kiusattu pikkukoiraa kun laitettu lelut piiloon :D Cava lähettää Hansulle tsemppejä!

   Poista
 3. Jos Cava on leluaddikti niin en tiedä mikä mun koira on.. :D Meillä ei edes voi olla leluja kotona kun tuo on niin kiinni niissä ja stressaakin kun kukaan ei leiki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toista! Cavaa harvoin näkee ilman lelujaan, mutta ei onneksi ota niistä stressiä/vahdi niitä tai muutenkaan käyttäydy epätoivotusti. Sun koira on selkeästi jo niin pahassa vaiheeessa, että vieroitushoidon paikka :D:D sun täytyy perustaa sille vertaistukiryhmä anonyymit leluaddiktit XD

   Poista
  2. Hahah! :'D Ihan selvästi! Sera oli pentuna jo niin paha lelufriikki että ne oli yksinkertaisesti pakko ottaa pois. Yksinään jos leikki niin silppusi jokaikisen lelun ja söi palaset tai sitten seurasi jokaista perheenjäsentä lelu suussa ja vinkui kun olis pitänyt leikkiä. Ruokailussakin lelu oli mukana, kupin vieressä odottamassa valmiina heti kun on syöty ja ulos ei suostuttu lähteä ilman lelua vaan se oli väkisin otettava pois ja puolet lenkistä mentiin jarrut lukossa kun 'MUN LELU JÄI KOTIIN MÄ EN VOI ELÄÄÄ!!' Ja loppumatka taas kiskottiin kun tajuttiin että ollaan menossa kotiin päin sen lelun luo.
   Nytkin aikuisiällä tuo stressaa leluja jos saa ne 'omakseen', treenilelut ok kun tietää että ne on minun ja minä päätän milloin ne saadaan ja niillä leikitään aina yhdessä..

   Nykyään ihan ok asia, mutta vähän kummittelee että mites sitten kun tulee pentu, koska haluaisin sille leluja lattialle, ettei kehittyisi samanlaiseksi friikiksi. Tosin jos löytyisi tollerin kestävä lelu niin voisin kokeilla niiden palauttamista kotiin, mutta niin etä kotona leikitään aina yksin, niin ehkä se lelu suussa seuraaminen ja vinkuminen jäisi pois..

   Poista
  3. Haha eikä! :D Kuulostaa kyllä pahemman luokan lelufriikiltä! Onneksi meillä ei ole ihan noin pahalla tasolla addiktio. JA MITÄ! Onko sulle tulossa pentu?? Koska? Minkä rotuinen? Tuitui!

   Poista
  4. Hahha, ehkä on jos jumalat sen vihdoin suo.. :D Nimim. 5 pentuetta jo sivu suun tässä projektissa, mutta en lannistu! Kattellaan tossa kesemmällä.. ;) Semmonen australialainen tietysti.. XD Mä oon kuulr ollu sunki pentua pallottelee pentulaatikossa.. Hupsista.

   Poista
  5. OiOi! Ei ole helppoa, mullakin meni useampi pentue sivu suun ennekö sitten :D Hyvää pentuodotusta ja meillä on sormet ja tassut ristissä, että vihdoin nappaisi ja sullekkin astuisi oma australianihme sinne kotiin arkea sekoittamaan ! <3

   Poista
  6. Kiitos! No ei! Selvästi ei oo vaan oo se mun THE pentu tullu, hyvää kannattaa odottaa. ;) En kyllä tiedä voiko tätä arkea sekoittaa enempää kun on jo tuo tollerin pe*kele.. :D <3

   Poista
  7. Kyllä! Hyvää kannattaa ehdottomasti odottaa :) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!