sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kuulumisia ja omatoimitreenejä


Tämä viikko on sujunut meillä tosi kivasti sekä omatoimitreenien että arjen osalta. Remmilenkkeily alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä miltä sen haluaisinkin näyttävän. Toki välillä on vieläkin intoa liikaa ja Cava ei malta keskittyä, mutta pääasiassa menee hienosti. Cava on oppinut hidastamaan vauhtia jos itse hidastan ja enää ei tarvitse pysähdellä jatkuvasti vaan pieni vauhdin hidastus saa sen heräämään ja palaamaan paremmin oikealle paikalle. Remmilenkkeily alkaa olla oikeasti aika kivaa, ainakin jos saadaan lenkkeillä ilman pahempia häiriöitä. Kimppalenkeillä on vielä haasteita, kun kaverien läsnäolo nostaa kierroksia hieman liikaa.

Ohituksia ollaan päästy tekemään aika kivasti. Kodan ollessa mukana lenkillä Cava on ohituksissa huomattavasti rennompi ja se saa selkeästi tukea Kodasta ja katsoo mallia siitä. Yksin lenkkeillessä sitä jännittää vielä kovin ja ohitettavat koirat kauhistuttavat jos tulevat liian lähellä ohi. Ollaan treenattu ohituksia luopumisen kautta ja se sujuu aika hyvin. Saa aina alkuun bongata ensin koiran ja sitten oon kehottanut Cavaa "jätä" käskyllä ottamaan kontaktia. Tämä sujuu tosi hienosti ja usein Cava ehtii tarjota itse kontaktia ennenkö olen antanut sille edes käskyä, joten remmilenkkeily alkaa todellakin olla kivaa!


Omatoimisesti ollaan treenailtu tällä viikolla aika vähän (vai paljon?), tuntuu että viikot menee tosi nopeasti ja ei ehditä viikossa tehdä kauheasti vaikka treenataan joka päivä pieni hetki. Ehkä pitäisi suunnitella treenejä paremmin ja miettiä, että mitä minäkin päivänä puuhastellaan. Ihan vaan ettei jäätäisi turhaa hinkkaamaan koko viikoksi muutamaa juttua ainoastaan. Tällä viikolla teemana on ollut maltti ja häiriöt. Kevät tekee kovasti tuloaan ja ollaan käyty nauttimassa valosta ja auringosta ja treenattu samalla ulkona. Ulkona on selvästi enemmän häiriötä, joten Cava on vaatinut monessa asiassa vähän enemmän apuja kuin sisällä treenatessa, joten tuntuu ettei mitään merkittävää edistystä ole tapahtunut. Kuitenkin häiriössä treenaus on tärkeää, joten ei pitäisi liikaa jäädä miettimään sitä, ettei olla isommin saatu mitään juttuja edistettyä, kun häiriönsieto on kuitenkin selkeästi kasvanut ja se vasta tärkeä juttu onkin. Cava on niin tarkkaavainen koira, että se todellakin kuulee ja näkee kaiken, joten se myös ottaa erilaisista asioista häiriötä ja niitä on hyvä treenailla. Onneksi sillä on kuitenkin mieletön keskittymiskyky ja treeni-into, joten häiriöistä huolimatta äiskän kanssa on parhautta treenata.

Malttia ollaan harjoiteltu sisälläkin ja keskitytty monessa jutussa nyt kestoon. Siis siihen, että Cava jaksaa esim. perusasennossa istua pidempää enkä heti vapauta sitä ja ota uutta toistoa. Paikkamakuu ja perusasento ovatkin saaneet tällä viikolla kivasti kestoa lisää ja molemmat vaikuttaa aika hyville. Lisäksi ollaan harjoiteltu peruuttamista ja se sujuu jo mallikkaasti 2-4 askeleen verran. Tokosta on nousemassa meille (mulle) kyllä ihan suosikkilaji, niin kivaa on pikkumustan kanssa touhuaminen! Tosin innolla odotan jo, että päästään muitakin lajeja aloittelemaan. Toukokuulle on ainakin jälkikurssi luvassa ja ensi viikolla saadaan hallille avain, joten sitten varmaan aloitellaan agilityn alkeita itsenäisesti treenaamaan. Ei vielä tietenkään hyppyjä tai korkeita kokonaisia kontakteja, mutta paljon sitä pystyy pennunkin kanssa treenaamaan.

Cava on kasvanut kovin ja nyt taidetaan olla jo päästy pikkupentuajasta ohi. Vielähän se on toki ihan kakara ja kasvaa edelleen, mutta alkaa jo saada aikuisen koiran piirteitä ja pentupyöreys on hävinnyt. Jalat sillä on tosi pitkät, mutta aika pitkäkoipinen kiituri siitä taitaa tullakkin. Perjantaina käytiin pentutreffeillä taas Mustissa&Mirrissä. Paikalla oli meidän lisäksi vain pieni valkoinen pystykorva. Cava oli tosi innoissaan ja olisi kovasti halunnut leikkiä kaverin kanssa, mutta harmillisesti kaveria ei tällä viikolla erityisemmin hippaleikit kiinnostanut. Muutaman kerran lähti Cavan kanssa juoksemaan, mutta taisi ärsyyntyä kun ei saanut Cavaa kiinni, joten keskittyi sitten kerjäämään nameja. Cavalle teki kuitenkin tosi hyvää ja sen itseluottamus tuntuu nyt kasvavan kohisten. Ihana nähdä toinen rentona ja tyytyväisenä.

Ikää Cavalla on nyt n. 4,5kk ja korkeutta siltä löytyy 42cm ja painoa 11,5 kg. Iso tyttö siis jo! Ihan vielä ei olla maksikoossaa, mutta ehkäpä ensi viikolla jo. Tuntuu, että Cava on saanut valtavasti massaa itselleen viime aikoina. Sillä on ihan käsittämättömät muskelireidet kun niitä kokeilee. Jännittävää kyllä nähdä millainen aikuinen siitä kasvaa. Niin mielenkiintoista seurata aivan erilaisen koiran kasvua ja kehitystä. Oma treenimotivaatio on noussut ihan huipuun ja innolla odottelen tulevan kevään treenejä ja tapahtumia. Kyllä se on huippua treenata oman pennun kanssa.

3 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea taas Cavan kuulumisia. Nyt on tosiaan ollut kiva treenata ulkona. Mekin olemme olleet viikonloppuna jäällä, jonne ei tarvitse nuhaisena pitkää matkaa kävellä. Häiriötä riitti varsinkin eilen kun ilma oli hieno.

  VastaaPoista
 2. Jep, ihana kevätsää kyllä helli viikonloppuna :) ja ulkona tulee ihan luonnostaan erilaisia häiriöitä. Pikaista paranemista flunssasta sulle, kohta varmasti jaksaa taas pidemmällekkin lenkkeillä. Tosin teidän kuvien perusteella ei siinä jäällä lenkkeilyssä taida mitään valittamista olla, ihanan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on tosiaan vajaa 100 m rantaan, joten talvisaikaan vapaanapitopaikka on hyvin lähellä. Nyt oli ensimmäinen hyvä treenauskelikin. Toivottavasti niitä tulee lisää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!