lauantai 27. helmikuuta 2016

Kevättalven hangilla

Eilen suunnattiin illalla Cavan kanssa Mustin&Mirrin pentutreffeille. Olin alkuun hieman epäileväinen, sillä olen kuullut treffeistä jonkin verran negatiivistä, mutta myös positiivista. Vein Cavan keskikokoisten koirien ryhmään ja siellä olikin mukana ainoastaan yksi koira Cavan lisäksi. Mukana ollut koira oli siperianhusky ja Cavaa hieman jännitti tämä kaveri. Toinen koira oli melkoisesti Cavaa isompi ja jo vanhempi ja selvästi kehittyneempi. Huomasi sen varsinkin liikkeistä ja eleistä, kun Cava on monelta osin vielä hieman kömpelö. Meille jäi näistä treffeistä kuitenkin tosi hyvä fiilis ja aiotaan ehdottomasti osallistua myös ensi viikolla. Näin talviaikaan tuntuu olevan vähän huonommin tarjolla erilaisia pentutreffejä ja leikkejä kuin sitten kesäisin, tai sitten en ole itse vaan osannut etsiä oikeista paikoista :)


Tänään aloitettiin aamu peltorallatteluilla koirien kanssa. Cava oli lievästi sanottuna innoissaan ja yön jäljiltä sillä oli ihan liikaa energiaa. Meinasi mennä muutaman kerran hermo pellolle kävellessä kun Cava ei malttanut hetkeäkään kävellä kunnolla. Sinkoilua joka suuntaan ja Kodan karvoissa roikkumista. Ostin Cavalle tällä viikolla kaksi uutta Hurtta collection pantaa, kun olivat -80% alennuksessa ja jäivät maksamaan vain 3 euroa kappale. Toiseen on vielä paljon kasvuvaraa, mutta eiköhän Cava siihen kasva tässä kevään aikana. Aamulenkin sekoilu ja remmissä sinkoilu sai kuitenkin miettimään, että olisivatkohan valjaat kuitenkin parempi vaihtoehto kunnes remmikävelystä on tullut vähän tasaisempaa. 

Pellollakin pennulla oli virtaa ja huomaa, että siitä on tullut hurjasti rohkeampi. Ennen se juoksenteli lähinnä jaloissa, mutta tänään irtosi parhaimmillaan 10 metrin päähän. Palkkailinkin jonkin verran lähellä pysymisestä ja välillä lähdin kävelemään toiseen suuntaan. Loppu lenkistä juoksenteli huomattavasti lähempänä ja selkeästi piti mua kokoajan silmällä, hyvä niin. Muutaman kerran luoksetulossa sai korottaa ääntä, että sai pennun huomion, eli luoksetuloharjoitusten täytyy nyt nousta tärkeysjärjestyksessä ylemmäs. Ei Cava onneksi uskalla karkailla toisten koirien luokse, mutta ihmiset kiinnostavat sitä hurjasti ja kyllä siihen luoksetulokutsuun pitää muutenkin reagoida välittömästi mun mielestä. Se voi olla jossain tilanteessa halpa henkivakuutus koiralle. Cavalla on tosiaan aiemminkin esiintynyt pientä välinpitämättömyyttä luoksetulokäskyjä kohtaan vaikka pääasiassa tuleekin heti ja nopeasti luokse. Haluan kuitenkin luoksetulosta vieläkin varmemman, joten luonnollisesti sitä täytyy treenata ja paljon.


Luoksetulojen lisäksi tehtiin pellolla myös odottamisharjoituksia, eteen tuloja ja luopumisharjoituksia. Hyvin oli Cava kuulolla ja teki kivasti vaikka häiriönä oli sheltit ja muut pellolla lenkkeilijät. Tänään olikin sen verran kaunis sää, että ruuhkaista oli. Kivasti kuitenkin kaikki meidän koirat tottelivat ja niitä pystyi pitämään koko lenkin vapaana eikä tarvinut pelätä, että karkaisivat muiden luokse. Yhden kerran nappasin koirat kiinni kun ohi lenkkeilevältä mieheltä karkasi koira lähelle meitä, lähinnä otin omat koirat kiinni koska olin huolissani, että Cava ja/tai Capo karkaisivat säikähtäessään päälle ryntäävää koiraa. Ei meinaan vaikuttanut olevan leikkiaikeet mielessä tällä karkurilla. Onneksi kuitenkaan ei tullut kovin lähelle vaan mun vihainen karjaisu sai sen toisiin ajatuksiin ja päätti sitten totella mielummin omistajansa luoksetulokäskyä.


Ihana ilma oli kyllä tänään, kevät se tekee kovasti tuloaan ja aurinkokin lämmittää jo. Aamulenkillä päästiin nauttimaan hankikannosta ja ihanasta auringonnoususta kun oltiin sen verran aikaisin liikkeellä. Loppulenkistä aurinko paistoikin jo täydeltä taivaalta ja melkein olisi saanut olla aurinkolasit silmillä. Ihan tosi parasta! Ei haitannut edes, että koirulit joutuivat lenkin jälkeen pesulle kun olivat sen verran kuraisia. Hauska Cava kyllä. Aina änkemässä suihkuun ja muutenkin tosi utelias veden suhteen, mutta pesulle joutuminen aiheutti pientä draamakiljumista :D ja pesun jälkeen hurja hinkkaus huonekaluihin ja mattoihin. Sheltit katsoivat huuli pyöreänä aussien sekoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!