torstai 18. helmikuuta 2016

Eläinlääkäripäivä

Huh, nyt tuntuu koiruleille pukkaavan eläinlääkäripäiviä vähän turhan usein. Toivottavasti nyt olisi tässä ja saataisiin hetki nauttia pelkästä terveydestä! Eilen ajoin aamulla koirat kyydissä Janakkalaan ja aiemmista suunnitelmista poiketen Cava sai viettää päivän Laura-kasvattajan hoivissa eläinlääkäriasemalla ja samalla poistettiin katkennut maitokulmuri. Cava oli ollut päivän nätisti ja vähän vain piippaillut ennen operaatiota. Loisto pentu! Hampaan poisto sujui hyvin eikä nukutuksessakaan ilmennyt ongelmia. Turhaan siis huolehdin etukäteen.

Kuva © Laura
Heti kun hammas oli saatu poistettua tuli kuvaviestiä, että kaikki mennyt hyvin ja vielä oli Cava hieman tokkurassa kuten kuvasta näkyy. Pari tuntia myöhemmin ehdittiin itse paikalle hakemaan Cavaa ja pentu olikin jo sitten ihan pystyssä, mutta kovasti unisena. Lääkkeet myös aiheutti pienelle hieman pahoinvointia, joten ajeltiin kotiin kuolaavan pennun kanssa.

Kuva © Laura

Kotona pentu heräili tosi nopeasti ja illalla sillä olisi ollut jo virtaa vaikka mihin. Otettiin eilinen kuitenkin rauhallisesti vielä ja tänäänkin Cava sai jäädä äitini seuraksi kun äitini viettää sairaslomapäivää. 

Seuraavat pari viikkoa pitäisi yrittää olla syömättä mitään kovaa ja antaa poistokohdan parantua. Tänään aamulla Cavalla oli jo hirveä tarve pureskella kaikkea (mun paitaa, mattoja, pyyhettä, Koda naamaa..) joten kauhulla mietin miten tästä nyt selvitään kun ei saa puruluitakaan antaa :D oivoi! Kovasti tuntuu muut hampaat kutisevan. Toivottavasti Cava paranisi nopeasti niin ehkä tuota 2 viikkoa voi hieman lyhentää jos kaikki menee hyvin. Nyt kuitenkin koitetaan ottaa rauhassa ja syödä pelkkää pehmeää ruokaa ja puhdistella suuta. Antibiottia on viikoksi ja kipulääkettä jatketaan 3-7päivää tarpeen mukaan. 


Myös Koda kävi eilen eläinlääkärissä jatkotutkimuksissa, sillä viime käynnillä otetuista verikokeista näkyi muutamassa arvossa iso heitto viitearvoihin nähden. Kodalle tehtiin siis laaja sisäelinultra, josta löytyi sakkaa sapen ympäristöstä ja maksassa oli muutamia kirkkaita läikkiä. Veriarvot olivat kuitenkin palautuneet normaaleiksi ja löydökset eivät vaikuttaneet kovin huolestuttavilta, joten kontrollikäynti puolen vuoden päästä. Eli kaikki vaikuttaisi olevan Kodallakin ihan ok. Saadaan vielä tarkemmat tulokset parin päivän päästä, mutta nyt näyttäisi hyvälle.


2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista Cavan hampaalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän se nopeasti lähde parantumaan :) Kunhan pentu malttaisi jättää isommat pureskelut nyt tekemättä ja antaa tikkien sulaa rauhassa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!