maanantai 8. helmikuuta 2016

Agilitykisoissa


Aamulla taas naksuttelin Cavalle. Siitä on oikeastaan muodostunut meidän joka aamuinen rutiini. Cava tietää jo selkeästi, että näin toimitaan. Aloitettiin vatitreenillä ja siis voi hitsi pentu oli mainio. Sillä syttyi viime kerralla treenatessa selkeästi joku lamppu sen päässä ja nyt alkoi heti tepsutella vatia ympäri. Sen lisäksi tehtiin noudon alkeita ja Cava tuntuu tykkäävän kovasti. Hauskaa vaihtelua kun mun sheltit on aina inhonnut ihan perusnoutoa niin jos Cava sitten vaikka tykkäisi siitä. 

Näiden lisäksi otettiin loppuun vielä muutamia maahan menoja ja ne olivat suhteellisen nopeita ja Cava tekee ne aika kivasti jo käskystä. Täytyy varmaan pikku hiljaa kasvattaa senkin osalta vaatimustasoa ja nousta esimerkiksi pikkuhiljaa seisomaan ja siitä käskeä maahan. Nyt oon laiskasti vaan istunut pennun tasolla. Välillä valahtaa lonkalleen, en ole ihan varma, että johtuuko vielä tuosta pentupyöreydestä ettei ole ihan niin napakka. Tuntuu monessa muussakin tilanteessa nimittäin vähän "löysältä". Täytyy ehkä antaa sen vähän kasvaa ja kehittyä vielä.


Käytiin tänään myös ihmettelemässä HAUlla agilitykisoissa Cavan kanssa. Tämä oli eka kerta kun mulla oli pentu agikisoissa mukana ja hienosti meni. Vähän Cava jännitti, mutta ei mitään isompia pelkoja tai muuta ollut. Hiukan taisi jopa kiinnostaa mitä vieressä kentällä isommat kaverit tekivät, eli ihan positiiviset fiilikset jäi. Cavasta tulee varmasti hyvä (ja salaman nopea) agilitykoira. 

Epäilin, että Cava olisi pelännyt kisapaikalla haukkuvia koiria, mutta ei se niistä ollut juuri moksiskaan. Toki seurattiin kisoja hieman sivummalla, ettei mitään pahempaa pelkoa/jännitystä edes tulisikaan esille. Cava otti hienosti kontaktia, mutta osasi myös olla ihan rauhassa. Ei käynyt maahan, mutta ostui ja oli kovin seesteisen oloinen, joten pidin tätä riittävänä. 

Kisojen ihmettelyn jälkeen saatiin vielä leikkikaveriksi Särmä, josta onkin muodostunut varmaan Cavan paras kaveri. Kivasti tytöt taas leikkivät keskenään ja Cavakin oli alusta asti oma reipas itsensä eikä jännittämistä enää esiintynyt. Kotona onkin nyt tosi rento ja väsynyt pentu. Tarkoitus oli vielä tehdä kotosalla rauhoittumisharjoituksia, mutta pentu nukahtikin sen verran syvään, että annoin nukkua. Toivottavasti tosin malttaa nukkua vielä yönkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!