perjantai 1. tammikuuta 2016

Voihan influenssa

Olen ollut viikonlopusta asti kipeänä, korkea kuume, kurkkukipu yhdistettynä pääkipuun on vienyt aikalailla voimia ja koirulit ovat joutuneet tylsistymään ja keksimään omia aktiviteettejä kun olen itse nukkunut suurimman osan päivästä ja lähinnä herännyt vain ruokkimaan ja ulkoiluttamaan koiria. Cava on käyttäytynyt nätisti ja nukkunut monet päikkärit mun seurana eikä ainakaan toistaiseksi ole vielä aloittanut asuntoni remontointia tai keksinyt muutakaan puuhaa. Oon kuitenkin yrittänyt hieman naksutella sille päivittäin, mutta kauheasti ei ole tässä kunnossa pystynyt tekemään kun reaktiotkin ovat niin hitaat ettei oikea aikaisesta palkkaamisesta tulisi mitään. Koirat ovat olleet ihan tyytyväisiä ja rauhallisia, ehkä tosin hieman ihmetelleet, että miksi nukun kokoajan pitkin päivää. Itsellä meinaa kyllä pää hajota ja räjähtää tähän makoiluun, mutta ei tässä muutakaan toistaiseksi voi. Kurjaa! Olen vielä tosi harvoin kipeänä, mutta sitten kun olen niin olen ilmeisesti kunnolla ja monta päivää täysin sängyn oma.


Ollaan pidetty myös taukoa Cavan remmikäytöskoulutuksesta koska omat voimat ja energia ei ole nyt siihen riittänyt. Pentu on siis saanut rallatella lenkit suurimmaksi osaksi vapaana ja on ollut siitä erittäin onnellinen. Jonkun verran tosin joutunut remmissäkin kulkemaan, kun ei kaikkialla uskalla pitää vapaana ja nämä pätkät on sujunut tosi hienosti. Eli ehkäpä se on jotain jo oppinutkin. Vapaana luoksetulot sujuu hyvin ja muutenkin pysyy ihan kivan etäisyyden päässä, vaikka rohkeutta tuolla pikkumustalla olisi vaikka mihin hurjiin seikkailuihin.


Cava on leimautunut aika vahvasti minuun ja Kodaan, mikä tietysti johtuu siitä, että asun yksin koirien kanssa. Se on helposti hieman tyytymätön jos jätän sen yksin/jonkun muun ihmisen seuraan. Tätä pitäisi siis vielä harjoitella, koska ei Cavan ihan niin paljoa tarvitse olla minun perään. Kodahan on tosi vahvasti mun perään ja esimerkiksi aina kun se on vanhempieni luona hoidossa niin se istuu suurimman osan ajasta eteisessä itkemässä. Aika kurjaa, kun ympärillä olisi kuitenkin talo täynnä tuttuja ihmisiä ja koirakavereita. Cavasta siis toivoisin hieman rennompaa tämän asian suhteen. Kivahan se on, että siitä on näin nopeasti tullut mun koira, mutta voisi se silti olla huolehtimatta, jos sen johonkin jätän ja itse lähden muualle. Ainahan tulen kuitenkin ennemmin tai myöhemmin takaisin. Kodan kanssa se on yksinolot aika rennosti (eivät ole samassa tilassa, mutta niin, että joko ovi/portti välissä ja tämä sujuu ok rauhallisesti), mutta toivoisin, että Cava oppisi vielä olemaan yksin ihan ilman Kodan seuraakin. Lähinnä siksi, että Kodalla on ikää jo 7 vuotta, joten pidän melko todennäköisenä sitä, että Koda jossain vaiheessa kuolee ennen Cavaa ja sitten Cava jää yksin. Siinä vaiheessa sitä yksinoloa on hieman vaikeampi alkaa opettamaan kuin nyt pentuna.


En ole itse hetkeen kuulunut mihinkään koiraseuraan kun ei ole ollut järkeä maksaa jäsenmaksuja kun ei ole oikein ollut koiraa jolla harrastaa enkä myöskään ole halunnut viedä seurapaikkaa joltakin joka sitä enemmän tarvitsisi. Nyt Cavan tultua asia tuli kuitenkin ajankohtaiseksi ja päätinkin liittyä oikeastaan kahteen seuraan, jotta päästään treenaamaan kunhan Cava hieman kasvaa. Agilityn osalta seuraksi valikoitui Helsingin Agility Urheilijat (HAU), sillä seura toimii meille erittäin fiksun matkan päässä ja muutenkin kyseessä tuttu seura. Innolla odotan, että päästään kunnolla mukaan seuran toimintaan. Toinen seura, johon liityttiin on Espoon Palveluskoiraklubi (EPK), johon liityin koska Cavalla on palveluskoiraoikeudet ja itseäni kiinnostaisi kovasti erityisesti jäljen harrastaminen. Seuralla oli tarjolla ainakin jälki- & hakuryhmiä, tottiskoulutusta ja ohjattuja esineruutuharjoituksia. Ehkäpä päästään seuraan liittymisen myötä tutustumaan enemmänkin palveluskoiralajeihin josko sieltä löytyisi meille joku sopiva laji, josta molemmat innostuttaisiin.


Viimeinen kuva mun vanhempien luota viime viikolta. Hieman nauratti, koko talossa olisi 300 neliötä tilaa, mutta siinä me mahduttiin kaikki hyvin yhden neliön sisään aikaa viettämään :D paimenkoirat ❤️

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!