torstai 14. tammikuuta 2016

Remmilenkkeilyä


Espooseen on satanut valtavasti lunta parin viime päivän aikana. Lenkkeily on ollut hieman hankalaa, sillä Cava kirjaimellisesti hukkuu lumeen auraamattomilla alueilla. Ollaan siis pakon edessä jouduttu kaivamaan kaulapanta ja remmi esiin ja harjoittelemaan sitä remmikävelyä, mistä viime postauksessa voivottelin.

Ensimmäinen lenkki olikin aikamoista kaaosta. Hirveästi lunta ja ilakoiva ja riekkuva pentu matkassa. Sen jälkeen kuitenkin menty lenkki lenkiltä parempaan suuntaan. Tänään ollaan saatu jo muutama tosi hyvä lenkki. Ainut pieni miinus, että Cava selkeästi tekee tarpeensa huonommin ulos kuin remmissä. Ollaan kävelty rauhallisesti ja se kyllä osaa aika hyvin "tee pissi" & "kaki", joten eiköhän tämäkin mene ohi nyt kun harjoitellaan remmissä kulkemista. Vetäminen on vähentynyt hurjasti. Toki edelleen paikoitellen vetää, mutta pääasiassa kävelee ihan tosi nätisti. 


Ohitukset on selkeästi hankalia. Ollaan niitä treenattu tosi vähän, joten harjoituksen puutetta. Ihmisiä Cava haluaisi päästä tervehtimään ja vastaantulevia koiria jännittää. Ei olla oikeen saatu hyviä ohituksia kun vastaan on tullut vaan rähiseviä koiria/koiria, jotka tunkevat iholle. Oonkin joutunut ärähtämään muutamalle koiranulkoiluttajalle, että eivät päästä koiraansa haistelemaan. Mikä siinä onkin kun ihmisten on pakko tulla "sosiaalistamaan" muiden koiria? Enköhän itse sosiaalista oman koirani sellaisten koirien kanssa, jotka tunnen. Rähisijät onneksi tunnistan niin oon voinut itse siirtyä pennun kanssa kauemmaksi ja palkkailla kontaktista. Tarvittaisiin kyllä rutkasti onnistumisia ohituksissa. Onneksi mitään ei ole kuitenkaan sattunut ja varmasti Cavakin rohkaistuu. Se on kuitenkin päässyt tapaamaan paljon fiksuja ja kivoja aikuisia koiria ja tapaa jatkossakin. Lisää ohitustreeniä olisi kuitenkin tehtävä. Ohituksia ei ole juuri vapaana liikkuessa tullut vaan ollaan saatu metsässä kulkea aikalailla itsekseen, joten ihan hyväkin ottaa nyt viikon parin remmilenkkeilykuuri tähän. Tosin myönnän kyllä, että edelleen Cava on saanut olla vapaana ne tien pätkät, joissa päästään kulkemaan muualla kuin autotien vieressä. Koitetaan siis löytää tasapainoa vapaana liikkumisen ja remmikäytöksen opettelun kanssa.


Cava on hirveän laihan tuntuinen ja nostinkin taas sen ruokamäärää. Se kyllä saa valtavasti herkkuja joka päivä kun harjoitellaan ja nyt varsinkin kun palkkailen sitä remmissä nätisti kulkemisesta. Se ei kyllä tunnu lihoavan millään. Ehkäpä se menee kasvavan pennun kanssa niin, että kaikki ruoka menee siihen kasvamiseen eikä ylimääräistä kerry. Onhan se saanut kokoajan tasaisesti painoa ja kasvanut hurjasti. 

Huomenna aloitetaan madotus ja pian onkin aika suunnata ensimmäisille rokotuksille. En ole saanut oikein kuvailtuakaan nyt kun lumien määrä hieman yllätti. Huomenna voisi yrittää ottaa uusia kuvia. Liitteenä nyt vaan vanhoja (toivottavasti) julkaisemattomia kuvia. 

4 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen Cava! <3 Itsellä oli kesäpentu, joka sai varttua vapaana riekkuen ja nyt sitten tapellaan sen hihnakäytöksen kanssa.. Eli toisaalta ihan hyvä joutua sitä pentuakin opettamaan ;) Ja laiheliini meilläkin kasvoi, vasta kun lihakset alkoi kunnolla kehittyä helpotti ruipelovaihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä varsinainen hurmuri! :) heh, mä olisin niin toivonut kesäpentua, mutta jatkettiin nyt samaa linjaa kuin shelttienkin kanssa ja syyspentu tuli. Kiva kuulla, että muillakin ollaan kasvettu ruipeloina :D

   Poista
 2. Se, että remmissä ei tavata (kuin paria parasta koirakaveria) tuntuu olevan kovin vaikea ymmärtää monille ihmisille.
  Armas on meille tullessaan vähän pulska, se kun oli syönyt ruokakupilla osan kolmen siskonkin ruoasta. Kasvamisen myötä se nyt mielestäni varsin sopivassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tunnu täälläkään menevän oikein ihmisten jakeluun, että en halua jokaista vastaan tulevaa tunkemaan pennun naamaan.. :( ihana Armas! :D semmosia ne pojat taitaa vähän olla <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!