keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pentutreffit

Tänään pakkaset ovat kiristyneet ja ulkona on ollut yli -20 astetta kylmä. Cava on palellut ja Koda on nauttinut :D Kodalla on niin valtava pehko, että kylmemmät kelit ovat aina olleet sen mieleen. Aamulla Cava kääntyi itse kotiin päin vain muutaman metrin kävelyn jälkeen. En ole viitsinyt kiusata pentua kylmässä vaan ollaan menty sisälle kun se on tehnyt tarpeensa.

Päivällä ajelin kaverini luokse Otaniemeen, koska olimme sopineet pentutreffit. Kaverillani on ihastuttava 13 viikkoa vanha kääpiövillakoirauros Carbo, jonka kanssa Cava tuli hyvin toimeen. Leikit olivat vauhdikkaat kunhan molemmat ensin hieman lämpesivät toisilleen. Olivat vielä aika hyvin saman kokoisia, joten leikit sujuivat. Muutama viikko niin Cava on kasvanut jo sen verran reilusti, ettei niistä taida enää leikkikavereiksi olla. Vaikka aika hyvin Carbo vielä pisti Cavalle vastaan ja välillä näytti jopa olevan voitolla leikkipaineissa. Tosin lopuksi Cava keksi itseään viihdyttävän leikin ja ensin se kellautti Carbon selälleen ja sen jälkeen tarttui Carboa jalasta ja retuutti siitä.. Kerrassaan ihastuttava :) Onneksi Carboa ei kuitenkaan tainnut sattua vaan ylös päästessään se antoi Cavalle samalla mitalla takaisin. Pennut on kyllä ihan parasta <3


Olen ollut tässä hetken hieman huolissani, koska Cavalla on ollut vaikeuksia rauhoittua. Se on ollut hieman levoton ja tuntunut, että se rauhoittuu aikaisempaa huonommin. Ollaankin ehkä noin viikko tehty normaalia enemmän rauhoittumisharjoituksia ja eilisen ja tämän päivän jälkeen omakin huoli on helpottanut. Eilen Cava tosiaan oli ihan rentona pötkylänä työpaikallani suurimman osan ajasta ja tänään se rauhoittui hyvin mun syliin Carbon kanssa leikkimisen lomassa. Sanoisin, että molemmat olivat aika haastavia paikkoja rauhoittua ja silti ne sujuivat Cavalta erinomaisen hyvin. Toki rauhoittumisharjoituksia pitää vielä jatkaa läpi sen pentuiän sekä vaihdella paikkoja, joissa siltä vaatii rauhoittumista. Toistaiseksi kuitenkin on rauhoittunut kaikissa paikoissa hyvin ja minunkin pitäisi lopettaa stressaaminen asiasta.


Tuntuu vaan, että rauhoittumisen harjoittelua on (syystäkin) painotettu tosi paljon varsinkin tällaisen aktiivisen rotuisen koiranpennun kohdalla. Monet ovat sanoneet, että olisivat oman koiransa kanssa voineet tehdä rauhoittumisharjoituksia enemmän ja kasvattaja kehotti myös harjoittelemaan rauhoittumista. Myönnän, että meidän sheltit eivät ole pentuaikana harjoitelleet rauhoittumista juurikaan eikä niiden kanssa siis tehty mitään rauhoittumisharjoituksia. Ihan kivoja koiria niistä kuitenkin kasvoi. Nyt olen pelännyt, että saan Cavasta ihan sekopäisen adhd:n, joka ei kykene rauhoittumaan lainkaan. On se kuitenkin ainakin vielä rauhoittunut aina hyvin paikassa kuin paikassa. Pitäisi ehkä tehdä itse jotain rauhoittumisharjoituksia, että tämä heikkohermoinen omistaja lopettaisi turhan stressaamisen!


Oli kivaa nähdä muitakin pentuja kuin vain Cavan pentuesisaruksia ja itsellekkin tuli hieman parempi fiilis kun huomasin, että kyllä se Carbokin vielä maisteli ihmisten sormia ja hiuksia ja sattui pisuvahinkoja sisälle. Olin myös iloinen, että Cava käyttäytyi koko vierailun ajan tosi nätisti ja se on kyllä ihana pentu ottaa ihan minne vain mukaan. Maailman paras pieni aussielapsi! Kuvia leikkitreffeiltä tuli aika vähän, sillä kahta mustaa karvapalleroa, jotka päätyivät suurimmaksi osaksi ajasta leikkimään tuolin alle varjoon oli sisätiloissa yllättävän vaikea kuvata.

Leikkitreffien jälkeen Cava on ollut loppu päivän aika väsynyt ja nukkunut paljon, joten olen antanut sen lepäillä rauhassa. Toivottavasti se malttaisi nukkua vielä yönkin hyvin :) Huomenna on varmasti luvassa riiviömäistä menoa heti aamusta alkaen.

4 kommenttia:

 1. "Pitäisi ehkä tehdä itse jotain rauhoittumisharjoituksia, että tämä heikko hermoinen omistaja lopettaisi turhan stressaamisen!" Miten tuttua! :-D Aina ja ikuisesti. Kyllä se varmasti siitä alkaa rauhoittua. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huono hermorakenne tällä omistajalla :D mutta joo, kiltti ja aika rauhallinenkin Cava on. Teki hyvää treffata Carboa joka oli ihan älytön adhd eikä malttanut hetkeksikään rauhoittua :) sai asioita oikeisiin mittasuhteisiin!

   Poista
 2. Oi mikä ihana aussiepentu täältä löytyi, niin suloinen!<3 Oli muuten hauska huomata, että Cava on Raikun pentu ja Raikun omistaja on mun hyvä ystävä. :) Jään innolla seuraamaan teitä ja Cavan kasvua! :)

  PS. Ihania shelttejä myös sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mulla on kyllä ihastuttavat koiralapset! :) Hauska kuulla, tervetuloa seuraamaan meidän juttuja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!