perjantai 1. tammikuuta 2016

9 viikkoa

Eilinen ilta sujui loppuun asti hyvin. Raketteihin ei reagoitu lainkaan koko iltana ja 23:50-00:10 kovimman paukkeen aikana Cava nukkui sikeästi omassa pedissään. Huippua!

Tänään on vuoden ensimmäinen päivä ja Cava täytti 9 viikkoa. Sen kunniaksi otettiin mitat ja kuvat. Mitat näyttivät tänään korkeutta 28cm ja painoa 4,6kg. Kovaa vauhtia kasvaa typy.

Äänenkäyttö on aikamoista jo, tällä viikolla uutena äänenä on mukaan tullut terävä komennushaukku. Lisäksi löytyy kaikenlaista turhautunutta piippailua ja haukkumista, jos joutuu olemaan pentuaitauksessa ja leikkiessä käytössä on myös monenlaista ärinää ja murinaa. Olen haukkumiseen puuttunut jonkun verran, tilanteesta riippuen joko jättämällä huomiotta tai sitten ottamalla pennun rauhoittumaan. Etenkin leikkiessä äänenkäyttö tulee mukaan kuvioihin siinä vaiheessa kun Cavalla nousee kierrokset hieman liian korkealle.

Pentutreffeillä huomasin, että Cava oli sisaruksistaan ainoa joka hyppi. Se hyppi itsekseen ilohyppyjä, mikä on valtavan söpöä. Lisäksi se hyppi ihmisiä vasten kerjätessään muilta herkkuja. Tähän täytyy kiinnittää huomiota. En haluaisi sen isona hyppivän ainakaan vieraita ihmisiä vasten, koska siitä kasvaa sen verran iso koira, etteivät kaikki varmastikkaan ilahdu sen pompuista.

Uutena "ihanana" asiana Cava on löytänyt oman kakkansa ja sen napostelu on alkanut maistua tässä eilisen ja tämän päivän aikana.. Täytyy kiinnittää siihen huomiota, ettei pääsisi ihan hirveästi omia ulosteitaan syömään.

Kontaktiharjoitukset ovat tuottaneet hurjasti jo tulosta. Cava on ollut helppo kouluttaa, koska se on luonnostaan tosi kontaktihaluinen. Niinpä olen lähinnä vain palkkaillut sitä kun se omatoimisesti ottaa kontaktia ja vahvistanut jo olemassa olevaa käyttäytymistä. Tänään kontaktiharjoitukset sujuivat tosi hienosti ulkonakin jopa häiriössä (leikkivät & takana juoksevat lapset).

Edelleen olen sitä mieltä, että Cava on hirmuisen söpö ja sievä pentu. Kuvat puhukoot puolestaan ;)


7 kommenttia:

 1. Cava vaikuttaa ihan huipulta auspain alulta! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3 Se kyllä on! Täytyy vaan itse koittaa olla pilaamatta sitä :D

  VastaaPoista
 3. On se. Mahdottoman söpö siis. Korvat ovat huisin ihanat. Meillä ihmisiä vasten hyppiminen on alkanut vasta nyt, samaan aikaan kuin keittiön tasoille kurkottelu hyvien hajujen perässä. Pitää yrittää saada pysymään tassut maassa.

  VastaaPoista
 4. Mä heräsin tuohon hyppimiseen vasta kun Nox oli jo lähes 20kg möhkäle...Nyt siihen onkin pitänyt puuttua kunnolla ettei käy pahempia vahinkoja...

  Cava on kyllä ihan hurjan nätti! Tuommoisen aussieneidin voisin ottaa seuraavaksi <3 Muutenkin kuulostaa hyvin samanlaiselta persoonalta kun nuo muut wirnistelijät, huippu pentu! :)

  VastaaPoista
 5. Korvat ovat ihan huiput! Jep, neljä tassua olisi hyvä oppia pysymään maassa eikä pöydän tasoilla, kurkottelua tasoille tapahtuu myös täällä. Jotenkin sitä tulee sokeaksi omalle koiralleen kun se tuossa arjessa pyörii ja aika harvoin itseäni sen hyppiminen haittaa. Pentutreffeillä se vaan jotenkin realisoitui, että ei ne muiden pennut :D Nyt siis tiukkaa kuria tähän.

  Ja Emppu: Cava on ihana ja nätti ja fiksu ja hauska ja ja…. täydellinen<3 kyllä Nox ehdottomasti tarvitsee pikkusiskon!

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon kommentista ja oikeassa olet, Cava on ihastuttava<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!