perjantai 29. tammikuuta 2016

13 viikkoa/3 kuukautta

Tänään Cava 13 viikkoa ja huomenna kolme kuukautta. Painoa sillä on jo 8kg ja säkäkorkeutta 36,5cm. Alkaa olla jo shelttien kokoinen. Hurjaa! Kuka on varastanut mun pienen söpön pennun ja tuonut tilalle tämän ison monsterin?! Aamulla käytiin pitkä lenkki pellolla, oli ihana sää kun aurinkokin vähän paistoi pitkästä aikaa. Harmillisen liukasta oli kuitenkin ulkoilla. Tosin meillä on liukasta nyt joka paikassa. Muutamia ihan hyviä kohtia oli, missä koirat pääsi juoksemaan enemmän, mutta enimmäkseen mentiin aika rauhallista vauhtia.


Tällä viikolla Cava on jäänyt ehkä hieman vähemmälle huomiolle ja olen joutunut keskittymään enemmän Kodaan. Viikonloppuna löysin sen toisen etujalan yläpuolelta pienen patin ja alkuviikosta huomasin, että sillä oli toisessa silmässä ylimääräinen ripsi. Kodalla on ollut ylimääräisiä ripsiä aikaisemminkin ja niistä ei ole koskaan ollut sille haittaa eikä niitä ole tarvinut poistaa vaan yksittäiset ylimääräiset ripset ovat aina tippuneet omia aikojaan pois. Aika harvakseltaan sille niitä tulee, mutta muutaman kerran olen sellaisen bongannut.

Epämääräisen patin takia varasin Kodalle eläinlääkäriajan tarkoituksena rokottaa se samalla ja tehdä yleinen terveystarkastus. Kodalla on sen verran ikää jo (7vuotta), että jatkossa aion tehdä sille vuosittain yleisen terveystarkastuksen, jossa sen kunto käydään läpi. Tiedän, että joidenkin mielestä tämä on liikaa huolehtimista ja turhaakin, enhän voi Kodan vanhentumista hidastaa vaikka kuinka tutkisin sitä. Lähinnä haluan tehdä terveystarkastukset nyt säännöllisesti, että jos siellä alkaa jotain vikaa tulemaan (esim. sydämeen) niin ne huomattaisiin edes jossain ajassa. Toivottavasti Kodalla olisi vielä pitkä vanhuus edessä ilman terveysongelmia.


Saatiin Kodalle aika Viikin pieneläinsairaalaan torstaille ja eilinen aamupäivä menikin aika pitkälti siellä. Keskiviikkona illalla huomasin ylimääräisen ripsen alkaneen vaivata Kodaa ja torstaina aamulla Kodalla olikin koko silmä turvoksissa ja rähmässä eikä se suostunut avaamaan sitä. Täytyy sanoa, että kurja juttu, mutta kerrankin näin, että oltiin jo valmiiksi menossa eläinlääkäriä tapaamaan.

Viikissä Kodalle tehtiin terveystarkastus ja kaikki vaikutti hyvälle, sillä oli hieman hammaskiveä, mutta ei pahasti. Imusolmukkeet olivat hyvät, limakalvot olivat hyvät, korvat siistit ja puhtaat ja toinen silmä myös ok, jossa ei ollut tätä ylimääräistä ripseä. Kunto oli muutenkin kaikin puolin hyvä. Kodalta otettiin myös verikoe, mutta sen tulokset saan hieman myöhemmin. Lisäksi Kodalta otettiin ohutneulanäyte sen patista ja silmä tutkittiin.

Ohutneulanäytteessä tuli pelkkää rasvaa, joten todennäköisesti kyseessä oli vain vaaraton rasvapatti. Eläinlääkäri kuitenkin sanoi, että patti on sen verran hankalassa paikassa ja niin pieni, että ei voi 100% varmuudella sanoa, että sai neulan osumaan juuri pattiin, joten sitä täytyy vielä seurata. Jos patti lähtee kasvamaan tai alkaa häiritsemään koiraa niin kannattaa ottaa uusi näyte.

Silmästä ei löytynyt mitään ihmeempää vikaa ja ylimääräinen ripsikin lähti siinä sitten, joten saatiin silmätippoja että silmän reaktio rauhottuisi. Tänään Kodan silmä olikin jo melkein normaali, hieman ehkä oli enemmän punotusta kuin normaalisti, mutta muuten silmä voi hyvin. Kyllä sitä taas on tämä viikko mennyt murehtiessa, että mikähän Kodalla on. Onneksi patti kuitenkin vaikuttaa harmittomalta ja muutenkin koira oli hyvässä kunnossa, joten eiköhän tämä taas tästä.


Cavan kanssa on tehty nyt muutaman päivän ajan vähän vähemmän. Ollaan kuitenkin leikitty paljon ja tehty pieniä tottelevaisuusharjoituksia. Cava on kyllä ihanan rento pentu, eikä ole ollut moksiskaan vaikka puuhailut ovat jääneet vähemmälle. Viikonloppu onkin siis pyhitetty Cavan kanssa puuhastelulle, huomenna mennään aamulla treffaamaan mudi pentua ja iltapäivällä yritän keksiä jonkun uuden paikan jota voitaisiin käydä ihmettelemässä. Sunnuntaina koitetaan ehtiä ohitustreeneihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!