perjantai 8. tammikuuta 2016

10 viikkoa

Taas on kasvettu hurjaa vauhtia, liian nopeasti menee tämä pentuaika! Tänään Cava painoi 5,1 kg ja korkeutta oli 30,5 cm. Koipieläin<3 Tuntuu, että Cava olisi ollut mulla jo ikuisuuden, mutta tänään laskeskelin, että eihän se ole vielä edes kuukautta ollut. Ehkei tässä siis tarvitse vielä ottaa isoja paineita siitä, ettei olla niin paljoa ehditty puuhailemaan. Tärkeintähän on nauttia pentuajasta ja pennuntuoksusta, sitä kun kestää niin kovin vähän aikaa. Silti se on vaan niin sulavasti sopeutunut meidän laumaan, että tuntuu kuin se olisi ollut täällä aina.

Pentuväsymys. Eilen illalla se iski. Hirveä väsymys. Olin jo 17 aikoihin ihan koomassa ja väsynyt, kaupassa käydessä oli vaikea keskittyä ja en muistanut puoliakaan mitä piti ostaa. Olin niin järkyttävän väsynyt. Olin ajatellut, että hyvin mennyt tämä pentuaika tähän asti. Ei ole väsyttänyt, vaikka on menty välillä melko lyhyilläkin yöunilla ja kokoajan helpottanut kun pentu ei enää jatkuvasti heräile. No, eilen väsytti. Niin paljon, että piti mennä nukkumaan jo ennen yhdeksää :D Ja kyllä nukutti. En herännyt kertaakaan koko yönä, vaikka pentu oli epäilemättä muutaman kerran piipannut. Aamulla onneksi väsymys oli tiessään ja tänään on taas ollut energiaa puuhastella. Kyllä sitä ihminen vaan näköjään välillä tarvitsee kunnon yöunet.

Otettiin Cavasta taas kasvukuvat 10 viikon kunniaksi. On se vaan nätti tyttö! Lisäksi ollaan tehty tänään seisomistreeniä, katsekontaktitreeniä (taas..) ja luopumisharjoituksia. Seisomistreenit sujui vähän sinnetänne, suunnilleen ja ei lainkaan, mutta muutamia hyviä tuli. Katsekontaktitreeniä ollaan tehty paljon ja se sujuu jo (pienessä) häiriössä ulkonakin. Luopumisharjoitukset on menneet kokoajan parempaan suuntaan ja oon niitäkin alkanut nyt pikku hiljaa vaikeuttamaan. Ei toistaiseksi ongelmaa, kunhan vaan edetään pienin askelin. Taitava tyyppi!

Tänään oli myös pakkanen hieman laskenut niin päivällä päästiin koirien kanssa kunnolla pihalle peuhaamaan. Pentukin jaksoi n. 20min, ennenkö alkoi valittaa kylmyyttä.


4 kommenttia:

  1. Ihana Cava! Pennuntuoksu on niin hurmaava mutta se ei kestä kauaa. Muista nauttia myös silkkiturkista, sekin on meillä nyt katoamassa. Mä käytin Armasta jonkin aikaa 2 kertaa yössä ulkona ja sitten kerran. Nyt ollaan jo pitkään menty koko yö nukkuen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!