sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Tavoitteita vuodelle 2016

Tämä tuntui hieman tyhmältä kirjoittaa, koska nämä asiat ovat niin itsestään selviä. Cava täyttää ensi vuoden lopulla vasta vuoden, joten tuskimpa sen kanssa päästään mitään alkeita ihmeellisempää ensi vuonna tekemään. Jotain tavoitteita on kuitenkin hauska kirjoitta ylös ja ensi vuoden lopulla lyödä päätä seinään kun mikään ei toteutunut ;) Toisaalta vuodessa ehtii paljon ja vuonna 2017 olisi Cavan kanssa kivaa päästä korkkaamaan jo ekat kisatkin jossakin lajissa, joten tavoitteellisesti olisi tarkoitus lähteä pennun kanssa touhuamaan.Arki
Tavoitteena saada arki Cavan kanssa kuntoon, opetella sisäsiistiksi ja kaunis remmikäytös.
Lisäksi harjoitellaan yksinoloa ja autossa matkustamista.

Sosiaalistaminen
Varsinkin alkuvuonna tarkoituksena on vielä jatkaa pennun sosiaalistamista ja käydä sen kanssa erilaisissa paikoissa. Voitaisiin vierailla mustissa&mirrissä, Sellon kauppakeskuksessa (muistaakseni sinne saa viedä koiran), tallilla heppoja katsomassa, liikkua bussilla & junalla, käydä ihmettelemässä muutamat match showt ja nähdä paljon ihmisiä ja erilaisia koiria. Paljon myös rauhoittumisharjoituksia eri paikoissa.

Toko
Tulevaisuudessa olisi haaveissa kisaaminen tokossa Cavan kanssa, joten nyt talven aikana olisi tarkoitus luoda siihen pohjia. Paljon katsekontaktitreeniä ja liikkeiden pienissä paloissa opettelua, myös ylempien luokkien liikkeiden. Paljon leikkimistä ja palkkaamista ja kivaa yhdessäoloa pennun kanssa, mutta kuitenkin fiksusti tekemistä. Haluaisin myös ilmoittaa Cavan jonnekkin pentu/tokokurssille, mutta olen niin nirso, etten ole vielä löytänyt sopivaa. Toisaalta moni paikka ei ole vielä edes ilmoitellut ensi kevään kursseista, joten eiköhän joku sopiva löydy kohtuullisen matkan päästä.

Agility
Paljon rauhoittumista kentän laidalla vaikka muut tekisivät, palkkausta myös odottamisesta (en halua lähdössä varastavaa koiraa). Yksittäisten esteiden harjoittelua ja kontaktien harjoittelua. Loppuvuodesta olisi kiva pystyä tekemään jo pientä rataa.

Jälki
Mulle ihan uusi laji, mutta kiinnostusta on ollut jo pitkään. Cavalla tuntuu olevan tosi toimiva nenä, joten olisi kiva päästä sitä hyödyntämään. Täytyy vaan löytää joku, joka opettaa meille pohjat lajille, koska yksin en uskalla lähteä treenaamaan mitään, etten pilaa koko koiraa :D Eli tavoitteena varmaan löytää joku, joka hieman ohjeistaisi meitä lajissa alkuun ja sen jälkeen treenailla vähän itsekseen.

Tottis
BH-koe olisi tarkoitus suorittaa joskus, niin treenausta myös sitä silmällä pitäen. Varmaan voi ihan hyvin sulauttaa sitä tokotreenienkin yhteyteen, ihan kivaa vaihtelua tehdä välillä paikkamakuu selkä koiraan päin ja harjoitella eteentuloa.

Paimennus
Paimennusta olisi mielenkiintoista käydä muutaman kerran kokeilemassa.

Temput
Opetella paljon temppuja! Omasta mielestäni temppujen opettelu on hauskaa ja sillä saa syvennettyä suhdetta koiraan. Monet temput ovat myös hyödyllisiä esim. tokoa ajatellen.

Terveys
Virallisten terveystutkimusten aika tulee joko 2016 vuoden lopulla tai 2017 vuoden alussa.

Alkuun ajattelin, ettei saada mitään ihmeempiä tavoitteita kasaan, mutta tässähän tuntuu olevan aika paljonkin puuhailtavaa. Pennun kanssa onkin niin ihana touhuta kaikkea! Toivottavasti ei kuulosteta liian totisilta, koska tarkoitus ei kuitenkaan ole heti koiran saavutettua kisaiän suunnata kisaamaan vaan ihan rauhassa edetä ja tutustua sekä yrittää löytää meille sopivin laji/lajit.


4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa teidän tavoitteet! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että kuulostaa hyvälle jonkun ulkopuolisenkin korvaan :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kivalta teidän suunnitelmat ens vuodelle! Kivaa päästä lueskelemaan teidän treenailuista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Jep, itsekkin odotan jo kovasti, että päästäisiin kunnolla treenaamaan, Cava vaikuttaa niin pätevältä ja nopealta oppimaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!