keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Puuhasteluja

Eilen Cavaa kävi ihastelemassa iso joukko ihmisiä. Minun kaksi kaveriani, veljeni kaksi kaveri ja siskoni yksi kaveri. Cava oli ehkä hieman välinpitämätön vieraita kohtaan. Innostui kyllä muutamaan otteeseen leikkimään uusien tuttavuuksienkin kanssa, mutta suurin osa ajasta taisi kyllä kulua Kodan karvoissa roikkumiseen.

Ollaan otettu päivittäiseen ohjelmaan myös erilaisten alkeisharjoitusten tekeminen. Ollaan harjoiteltu maahanmenoa, istumista ja seisomista. Näistä istuminen ja maahanmeno alkaa jo sujua melko mallikkaasti. Lisäksi ollaan harjoiteltu malttamista ja asioista luopumista, näissä on vielä paljon treenattavaa, mutta kehitystä tapahtuu kokoajan. Katsekontaktiharjoituksia ollaan tehty jo alusta asti, ne sujuvat hyvin kotona rauhassa, mutta isommassa häiriössä tai uusissa paikoissa ne eivät vielä oikein suju. Ollaan harjoiteltu ihan muutama minuutti päivässä ja se on tuntunut ihan hyvältä tahdilta toistaiseksi. 

Olen myös leikkinyt Cavan kanssa päivittäin. Se on niin taitava! Kivaa kun on pentu, joka jo osaa jonkun verran leikkiä ja on leluja kohtaan innokas. Sheltit meillä on ollut hieman huonoja leikkimään ja niiden kanssa on tosissaan harjoiteltu leikkimistä ja koitettu innostaa niitä kiinnostumaan leluista. Hauskaa vaihtelua kun on koira, jota on helppo leikittää ja joka oikeasti tykkää siitä ihan luonnostaan. Yleensä koirat, joita palkataan leikillä ovat niin onnellisen näköisiä, joten tottakai toivoisin että omasta pallerostakin kasvaisi iloinen leikkijä :) 

Cava on superahne. Meillä ei yksikään sheltti ole kovin nirso ruuan suhteen, mutta silti tämä ahneus on yllättänyt totaalisesti. Cava on ruuan suhteen niin röyhkeä. Sitä joutuu tosissaan vahtia ja nyt se on joutunut olemaan eri huoneessa sen aikaa kun sheltit syövät, koska muuten koittaa tunkea niiden lautasille varastamaan ruokaa. Koda on vielä kaikenlisäksi niin kiltti ettei se edes sano pennulle mitään jos näin käy. Joten pentu joutuu siis odottelemaan toisessa huoneessa sen aikaa kun sheltit saavat ruokansa. Nopeasti Cava on kuitenkin oppinut, että oman ruokansa se saa vasta kun istuu ja malttaa, toisinaan edelleen hyppii ja huutaa ja yrittää päästä ruokakupille ilman hetken odottamista. 

Huono laatu, mutta mussukat<3 
Tänään ollaan illalla menossa pentutreffeille, niin kivaa nähdä Cavan sisaruksia ja pennutkin varmasti tykkäävät kun pääsevät telmimään keskenään. Harmillisesti illalla ei kyllä varmaan tule oikein kuvia saatua kun on niin pimeää.

Huomenna on uusivuosi ja hieman itseäni jännittää miten Cava suhtautuu paukkuihin. Se on isompiin ääniin suhtautunut toistaiseksi vain hieman ihmetellen, joten toivoisin etteivät paukutkaan aiheuttaisi suurempaa ihmetystä/jännitystä. Onneksi Koda on tosi järkevä ja rauhallinen eikä välitä raketeista lainkaan, joten toivottavasti Cava ottaisi isoveljestä mallia! 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ja toivottavasti Cava suhtautuu raketteihin lunkisti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Jep, peukut pystyyn ettei Cavaa raketit turhaa stressaisi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!