maanantai 21. joulukuuta 2015

Ensimmäinen päivä

Ensimmäinen yö sujui pennun kanssa hieman levottomasti, sillä pennun maha oli hieman sekaisin. Pentu oli kyllä tosi reipas ja itki ainoastaan silloin kun sen piti oikeasti päästä ulos ja muuten nukkui ihan rauhassa. 

Päivällä käytiin pennun ja shelttien kanssa metsässä pienellä lenkillä ja pentu pysyi hyvin muun lauman vauhdissa. Aluksi pentua ihmetytti ja vähän jännittikin kun sheltit rymysivät ja leikkivät keskenään, mutta nopeasti pentukin oli siellä keskellä roikkumassa isoveljien karvoissa ja korvissa ja huutamassa kurkku suorana :D ihastuttava. Pennun äänenkäyttöä pitää ehkä yrittää hieman hillitä. 

Cava on kyllä niin täydellinen pieni. Tietysti kaikki sanovat niin omista koiristaan, mutta itseni tuntien olen tosi yllättynyt siitä, miten nopeasti tuo pentu on alkanut tuntua omalta. Kodan kanssa meni paljon pidempää ennen kuin se tuntui minun koiralta. Cava on niin sievä, se on hauska ja se on nopea. Lisäksi se on hurja riiviö, kuten pennun kuuluukin, mutta samalla se on niin kiltti ja fiksu. Se on oppinut jo istumaan (en tiedä missä koska ei olla itse vielä treenattu mitään, mutta istuu nätisti käskyllä "istu" ja pienellä käsimerkillä). Lisäksi se selkeästi ymmärtää jo mitä "sisälle" tarkoittaa ja omaan nimeensäkkin se reagoi toivotulla tavalla, eli tulemalla vauhdilla luokse. EI-sana on sille kylläkin vielä täysin tuntematon vaikka olen ehkä muutaman kerran joutunut sitä jo käyttämään, joka kerta se näyttää niin kummastuneelta ja viattomalta <3 

Iltapäivästä jouduin jättämään pennun pieneksi hetkeksi autoon (n. 2-5min) ja tässä ajassa pentu oli onnistunut keplotella itsensä ulos häkistä (pienen tutkinnan jälkeen Cava on ilmeisesti purrut tiensä kankaan läpi..) ja se oli tosiaan ripuloinut äitini auton etupenkille. Hups. Tavallaan säälitti ja harmitti kun pennulla oli maha pipi ja näin kävi, toisaalta nauratti ja vähän myös pelotti, että mitähän äiti nyt sanoo. Äitiäkin onneksi vaan nauratti. Voi Cava! Nyt illalla se on onneksi voinut jo huomattavasti paremmin, joten ehkäpä se mahakin alkaa toimia normaalisti. 
Cava haluaa itselleen pystykorvat :D 

3 kommenttia:

  1. Se on kyllä! Hirveän paljon samaa ainakin ulkonäössä kuin Raikussa pentuna. Kiva nähdä millainen siitä kasvaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!